У цьому десерті я взяв найкраще з минулих рецептів блонді блонді та брауні, поєднав і додав трохи кольору.
Подані охолодженими, після ночі в холодильнику, разом із чашкою улюбленої кави, ці брауні – не просто ласощі, а ціла подія.
Важливо використовувати саме натуральний, неальканізований какао порошок. Він має світліший відтінок і не перетворить ваші сині брауні на темно-зелені. Також, для отримання більш яскравого синього кольору ви можете виключити какао (трохи втративши в смаку і текстурі), замінивши його додатковими 30 г борошна.
Зміст

⏱ Загальний час приготування – 35 хвилин + час на охолодження. З них 15 хвилин на підготовку та приготування + 20 хвилин, що не потребують вашої уваги.
Інгредієнти
На 9 квадратиків:
- 100 г білого шоколаду
- 250 г цукру
- 3 яйця
- 160 г пшеничного борошна вищого ґатунку
- 180 г вершкового масла
- 35 г какао (для яскравішого синього кольору виключіть какао і замініть його додатковими 30 г борошна)
- ½ ч. л. солі
- ~1 ст. л. гелевого барвника royal blue
- 1-2 краплі гелевого барвника violet

Інструкції
Підготовка інгредієнтів: розтоплення вершкового масла і шоколаду
100 г білого шоколаду розламайте на маленькі шматочки.
180 г несолоного вершкового масла покладіть у невеликий сотейник. Поставте його на маленький вогонь і розтопіть масло, помішуючи час від часу, не перегрівайте. Ви також можете це зробити в мікрохвильовці або будь-яким іншим, зручним для вас способом.
Переконавшись, що масло не надто гаряче (тепла, комфортна на дотик температура) додайте в нього білий шоколад. Постійно помішуючи, дайте шоколаду повністю розчинитися в олії. Щоб не переборщити з температурою і щоб шоколад не розшарувався (хоча нічого страшного з десертом від цього не станеться) ви можете розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці.
Візьміть велику миску і розбийте туди 3 яйця.
Потім, додайте в миску 250 г білого цукру. За допомогою вінчика добре перемішайте яйця і цукор до отримання однорідної маси.
Приготування тіста: змішування сухих і рідких інгредієнтів
35 г какао-порошку просійте через дрібне сито прямо в яєчно-цукрову суміш.
Додайте ½ ч. л. солі, 160 г пшеничного борошна, а також суміш розтопленого масла і шоколаду.
Знову активно перемішайте вміст вінчиком до отримання гладкого тіста.
Додайте приблизно 1 ст. л. блакитного і 1-2 краплі фіолетового гелевих барвників. Краще додавати потроху, перемішувати й оцінювати колір. Потім, за необхідності додавати ще й так до досягнення бажаного відтінку.
Випікання брауні
Візьміть квадратну форму розміром близько 20 см. Вистеліть дно і боки форми пергаментним папером.
Перелийте тісто у форму і розрівняйте за допомогою лопатки.
Поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 200 °C (400 °F).
Випікайте протягом 20 хвилин.
Через 20 хвилин дістаньте брауні з духовки і залиште остигати до кімнатної температури. Коли брауні повністю охолоне, акуратно зніміть пергамент і наріжте на порційні шматочки.
На мій погляд, брауні виходять куди смачнішими на другий день, після ночі в холодильнику.


Брауні Синій Оксамит із білим шоколадом

Ingredients
- 100 г білого шоколаду
- 250 г цукру
- 3 яйця
- 160 г пшеничного борошна вищого ґатунку
- 180 г вершкового масла
- 35 г какао (для яскравішого синього кольору виключіть какао і замініть його додатковими 30 г борошна)
- ½ ч. л. солі
- ~1 ст. л. гелевого барвника royal blue
- 1-2 краплі гелевого барвника violet
Instructions
- Розтопіть вершкове масло в сотейнику на невеликому вогні, не перегріваючи. Зніміть з вогню і додайте в нього білий шоколад, перемішайте до повного розчинення. Масло не має бути гарячим, трохи теплим.
- У велику миску розбийте яйця, додайте цукор, перемішайте віночком до однорідності. Туди ж просійте какао, борошно, додайте сіль і суміш масла з шоколадом. Перемішайте до гладкості. Додайте блакитний і фіолетовий гелеві барвники, домагаючись потрібного відтінку.
- Викладіть тісто у квадратну форму завширшки близько 20 см, вистелену пергаментом. Випікайте в попередньо розігрітій духовці до 200 °C (400 °F) протягом 20 хвилин. Остудіть брауні до кімнатної температури, потім наріжте на порції.