Брауні Синій Оксамит із білим шоколадом

У цьому десерті я взяв найкраще з минулих рецептів блонді блонді та брауні, поєднав і додав трохи кольору.

Подані охолодженими, після ночі в холодильнику, разом із чашкою улюбленої кави, ці брауні – не просто ласощі, а ціла подія.

Важливо використовувати саме натуральний, неальканізований какао порошок. Він має світліший відтінок і не перетворить ваші сині брауні на темно-зелені. Також, для отримання більш яскравого синього кольору ви можете виключити какао (трохи втративши в смаку і текстурі), замінивши його додатковими 30 г борошна.

Брауні Синій Оксамит із білим шоколадом

⏱ Загальний час приготування – 35 хвилин + час на охолодження. З них 15 хвилин на підготовку та приготування + 20 хвилин, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 9 квадратиків:

  • 100 г білого шоколаду
  • 250 г цукру
  • 3 яйця
  • 160 г пшеничного борошна вищого ґатунку
  • 180 г вершкового масла
  • 35 г какао (для яскравішого синього кольору виключіть какао і замініть його додатковими 30 г борошна)
  • ½ ч. л. солі
  • ~1 ст. л. гелевого барвника royal blue
  • 1-2 краплі гелевого барвника violet
Інгредієнти необхідні для приготування Блакитного оксамит орео брауні з білим шоколадом: яйця, шоколад, цукор, борошно, вершкове масло, какао, сіль, гелеві барвники royal blue і violet

Інструкції

Підготовка інгредієнтів: розтоплення вершкового масла і шоколаду

100 г білого шоколаду розламайте на маленькі шматочки.

180 г несолоного вершкового масла покладіть у невеликий сотейник. Поставте його на маленький вогонь і розтопіть масло, помішуючи час від часу, не перегрівайте. Ви також можете це зробити в мікрохвильовці або будь-яким іншим, зручним для вас способом.

Переконавшись, що масло не надто гаряче (тепла, комфортна на дотик температура) додайте в нього білий шоколад. Постійно помішуючи, дайте шоколаду повністю розчинитися в олії. Щоб не переборщити з температурою і щоб шоколад не розшарувався (хоча нічого страшного з десертом від цього не станеться) ви можете розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці.

Візьміть велику миску і розбийте туди 3 яйця.

Потім, додайте в миску 250 г білого цукру. За допомогою вінчика добре перемішайте яйця і цукор до отримання однорідної маси.

Приготування тіста: змішування сухих і рідких інгредієнтів

35 г какао-порошку просійте через дрібне сито прямо в яєчно-цукрову суміш.

Додайте ½ ч. л. солі, 160 г пшеничного борошна, а також суміш розтопленого масла і шоколаду.

Знову активно перемішайте вміст вінчиком до отримання гладкого тіста.

Додайте приблизно 1 ст. л. блакитного і 1-2 краплі фіолетового гелевих барвників. Краще додавати потроху, перемішувати й оцінювати колір. Потім, за необхідності додавати ще й так до досягнення бажаного відтінку.

Випікання брауні

Візьміть квадратну форму розміром близько 20 см. Вистеліть дно і боки форми пергаментним папером.

Перелийте тісто у форму і розрівняйте за допомогою лопатки.

Поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 200 °C (400 °F).

Випікайте протягом 20 хвилин.

Через 20 хвилин дістаньте брауні з духовки і залиште остигати до кімнатної температури. Коли брауні повністю охолоне, акуратно зніміть пергамент і наріжте на порційні шматочки.

На мій погляд, брауні виходять куди смачнішими на другий день, після ночі в холодильнику.

Шматочки Блакитний оксамит орео брауні з білим шоколадом
Брауні Синій Оксамит із білим шоколадом від bayevskitchen.com.ua

Брауні Синій Оксамит із білим шоколадом

No ratings yet
Подані охолодженими, після ночі в холодильнику, разом із чашкою улюбленої кави, ці брауні – не просто смаколик, а ціла подія.
CourseСолодке
Cook Time15 minutes
Без уваги:20 minutes
Total Time35 minutes
Servings9 квадратиків
Calories405kcal

Ingredients 

  • 100 г білого шоколаду
  • 250 г цукру
  • 3 яйця
  • 160 г пшеничного борошна вищого ґатунку
  • 180 г вершкового масла
  • 35 г какао (для яскравішого синього кольору виключіть какао і замініть його додатковими 30 г борошна)
  • ½ ч. л. солі
  • ~1 ст. л. гелевого барвника royal blue
  • 1-2 краплі гелевого барвника violet

Instructions

  • Розтопіть вершкове масло в сотейнику на невеликому вогні, не перегріваючи. Зніміть з вогню і додайте в нього білий шоколад, перемішайте до повного розчинення. Масло не має бути гарячим, трохи теплим.
  • У велику миску розбийте яйця, додайте цукор, перемішайте віночком до однорідності. Туди ж просійте какао, борошно, додайте сіль і суміш масла з шоколадом. Перемішайте до гладкості. Додайте блакитний і фіолетовий гелеві барвники, домагаючись потрібного відтінку.
  • Викладіть тісто у квадратну форму завширшки близько 20 см, вистелену пергаментом. Випікайте в попередньо розігрітій духовці до 200 °C (400 °F) протягом 20 хвилин. Остудіть брауні до кімнатної температури, потім наріжте на порції.

Video

Nutrition

Calories: 405 kcal | Carbohydrates: 50 g | Protein: 5 g | Fat: 22 g | Saturated Fat: 13 g | Polyunsaturated Fat: 1 g | Monounsaturated Fat: 6 g | Trans Fat: 1 g | Cholesterol: 100 mg | Sodium: 141 mg | Potassium: 136 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 34 g | Vitamin A: 582 IU | Vitamin C: 0.1 mg | Calcium: 43 mg | Iron: 2 mg

Leave a Comment

Recipe Rating