Біскотті – це традиційне італійське печиво, яке двічі випікається, завдяки чому воно набуває хрусткої текстури та довготривалої свіжості. Ідеальний супутник для ранкової кави або вечірнього чаю.
Використання різноманітних добавок, як-от горіхи, сухофрукти або шоколад, робить кожен шматок біскотті унікальним за смаком, пропонуючи нескінченне поле для кулінарних експериментів.

⏱ Загальний час приготування – 2 години 20 хвилин. З них 20 хвилин на підготовку та приготування + 2 години, що не потребують вашої уваги.
Інгредієнти
На ~24 біскотті:
- 360 г пшеничного борошна вищого ґатунку
- 1 ч. л. пекарського порошку
- 1 ч. л. солі
- 200 г цукру
- 120 г вершкового масла
- 50 г оливкової олії (або іншої рослинної)
- 3 яйця
- 1 апельсин (цедра)
- 100 г в’яленої журавлини
- 50 г мигдалю
- 50 г фундука
- 1-2 ч. л. ванільного екстракту

Інструкції
Підготовка тіста
Змішайте 200 г цукру з розм’якшеним вершковим маслом і розітріть.
Додайте 50 г оливкової олії та збийте все разом вінчиком.
По одному введіть 3 яйця без шкаралупи, щоразу добре перемішуючи тісто.
Додавання інгредієнтів
Натріть цедру з одного апельсина.
Додайте горіхи та журавлину.
Просійте в тісто 360 г пшеничного борошна і 1 ч. л. пекарського порошку, додайте 1 ч. л. солі і перемішайте.
Формування заготовок
Накрийте тісто харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 1 годину.
Дістаньте тісто з холодильника і розділіть на 2 частини.
Присипте робочу поверхню, тісто і руки борошном.
Візьміть половину тіста і скачайте в товсту ковбаску, відкладіть убік.
Так само скачайте другу половину тіста.
Перший етап випікання
Перекладіть заготовки на деко і сформуйте їх у батончики приблизно 30 см завдовжки і 5-7 см завширшки.
Випікайте в розігрітій до 180 °C (350 °F) духовці протягом 30 хвилин, дістаньте й остудіть.
Другий етап випікання
Коли заготовки охолонуть, обережно наріжте їх на діагональні скибочки завтовшки приблизно 2 см. Розкладіть скибочки на деко і випікайте ще раз 10 хвилин.
Через 10 хвилин дістаньте з духовки, переверніть кожен шматочок і випікайте ще 5-10 хвилин.


Біскотті

Ingredients
- 360 г пшеничного борошна вищого ґатунку
- 1 ч. л. пекарського порошку
- 1 ч. л. солі
- 200 г цукру
- 120 г вершкового масла
- 50 г оливкової олії (або іншої рослинної)
- 3 яйця
- 1 апельсин (цедра)
- 100 г в'яленої журавлини
- 50 г мигдалю
- 50 г фундука
- 1-2 ч. л. ванільного екстракту
Instructions
- Розітрійте цукор із розм'якшеним вершковим маслом, додайте оливкову олію і збийте все вінчиком. Поступово вводіть яйця, ретельно перемішуючи тісто після кожного.
- Вмішайте цедру апельсина, горіхи та журавлину. Просійте і додайте в тісто борошно, пекарський порошок і сіль, все перемішайте.
- Тісто охолодіть у холодильнику протягом години, потім розділіть на дві частини, формуючи кожну в довгу ковбаску.
- Перекладіть заготовки на деко і сформуйте їх у батончики приблизно 30 см завдовжки та 5-7 см завширшки. Випікайте при 180 °C (350 °F) у духовці 30 хвилин, потім остудіть.
- Наріжте остиглі батончики на діагональні скибочки завтовшки приблизно 2 см, випікайте ще з одного боку 10 хвилин, потім переверніть і випікайте ще 5-10 хвилин.