Біскотті

Біскотті – це традиційне італійське печиво, яке двічі випікається, завдяки чому воно набуває хрусткої текстури та довготривалої свіжості. Ідеальний супутник для ранкової кави або вечірнього чаю.

Використання різноманітних добавок, як-от горіхи, сухофрукти або шоколад, робить кожен шматок біскотті унікальним за смаком, пропонуючи нескінченне поле для кулінарних експериментів.

Готове італійське печиво біскотті на блюді

⏱ Загальний час приготування – 2 години 20 хвилин. З них 20 хвилин на підготовку та приготування + 2 години, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На ~24 біскотті:

  • 360 г пшеничного борошна вищого ґатунку
  • 1 ч. л. пекарського порошку
  • 1 ч. л. солі
  • 200 г цукру
  • 120 г вершкового масла
  • 50 г оливкової олії (або іншої рослинної)
  • 3 яйця
  • 1 апельсин (цедра)
  • 100 г в’яленої журавлини
  • 50 г мигдалю
  • 50 г фундука
  • 1-2 ч. л. ванільного екстракту
Інгредієнти необхідні для приготування Біскотті: пшеничне борошно, фундук, пекарський порошок, сіль, цукор, вершкове масло, оливкова олія, яйця, цедра апельсина, в'ялена журавлина, мигдаль, ванільний екстракт.

Інструкції

Підготовка тіста

Змішайте 200 г цукру з розм’якшеним вершковим маслом і розітріть.

Додайте 50 г оливкової олії та збийте все разом вінчиком.

По одному введіть 3 яйця без шкаралупи, щоразу добре перемішуючи тісто.

Додавання інгредієнтів

Натріть цедру з одного апельсина.

Додайте горіхи та журавлину.

Просійте в тісто 360 г пшеничного борошна і 1 ч. л. пекарського порошку, додайте 1 ч. л. солі і перемішайте.

Формування заготовок

Накрийте тісто харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 1 годину.

Дістаньте тісто з холодильника і розділіть на 2 частини.

Присипте робочу поверхню, тісто і руки борошном.

Візьміть половину тіста і скачайте в товсту ковбаску, відкладіть убік.

Так само скачайте другу половину тіста.

Перший етап випікання

Перекладіть заготовки на деко і сформуйте їх у батончики приблизно 30 см завдовжки і 5-7 см завширшки.

Випікайте в розігрітій до 180 °C (350 °F) духовці протягом 30 хвилин, дістаньте й остудіть.

Другий етап випікання

Коли заготовки охолонуть, обережно наріжте їх на діагональні скибочки завтовшки приблизно 2 см. Розкладіть скибочки на деко і випікайте ще раз 10 хвилин.

Через 10 хвилин дістаньте з духовки, переверніть кожен шматочок і випікайте ще 5-10 хвилин.

Нарізані шматочки біскотті
Біскотті від bayevskitchen.com.ua

Біскотті

5 from 1 vote
Біскотті – це традиційне італійське печиво, яке двічі випікається, завдяки чому воно набуває хрусткої текстури та довготривалої свіжості. Ідеальний супутник для ранкової кави або вечірнього чаю.
CourseДесерт
CuisineІталійська
Cook Time20 minutes
Без уваги:2 hours
Total Time2 hours 20 minutes
Servings24 біскотті
Calories190kcal

Ingredients 

  • 360 г пшеничного борошна вищого ґатунку
  • 1 ч. л. пекарського порошку
  • 1 ч. л. солі
  • 200 г цукру
  • 120 г вершкового масла
  • 50 г оливкової олії (або іншої рослинної)
  • 3 яйця
  • 1 апельсин (цедра)
  • 100 г в'яленої журавлини
  • 50 г мигдалю
  • 50 г фундука
  • 1-2 ч. л. ванільного екстракту

Instructions

  • Розітрійте цукор із розм'якшеним вершковим маслом, додайте оливкову олію і збийте все вінчиком. Поступово вводіть яйця, ретельно перемішуючи тісто після кожного.
  • Вмішайте цедру апельсина, горіхи та журавлину. Просійте і додайте в тісто борошно, пекарський порошок і сіль, все перемішайте.
  • Тісто охолодіть у холодильнику протягом години, потім розділіть на дві частини, формуючи кожну в довгу ковбаску.
  • Перекладіть заготовки на деко і сформуйте їх у батончики приблизно 30 см завдовжки та 5-7 см завширшки. Випікайте при 180 °C (350 °F) у духовці 30 хвилин, потім остудіть.
  • Наріжте остиглі батончики на діагональні скибочки завтовшки приблизно 2 см, випікайте ще з одного боку 10 хвилин, потім переверніть і випікайте ще 5-10 хвилин.

Video

Nutrition

Calories: 190 kcal | Carbohydrates: 25 g | Protein: 3 g | Fat: 9 g | Saturated Fat: 3 g | Polyunsaturated Fat: 1 g | Monounsaturated Fat: 4 g | Trans Fat: 0.2 g | Cholesterol: 31 mg | Sodium: 110 mg | Potassium: 67 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 12 g | Vitamin A: 167 IU | Vitamin C: 3 mg | Calcium: 29 mg | Iron: 1 mg

Leave a Comment

Recipe Rating