Шаурма з яловичини та баранини з соусом таратор

Шаурма з яловичини та баранини з соусом таратор – страва, яка по-справжньому передає суть близькосхідних смаків.

Цей рецепт поєднує в собі насиченість яловичини і яскраво виражений смак баранини в гармонії спецій і ароматів.

Вінець цієї страви – соус Таратор, вершковий і терпкий, що ідеально доповнює м’ясо зі спеціями.

Як альтернативу до цієї страви можна подати інші улюблені соуси – айоли, тартар або звичайний майонез.

Якщо ви є шанувальником близькосхідної кухні або просто хочете спробувати щось нове, ця шаурма з яловичини та баранини з соусом “Таратор” напевно стане для вас чудовим частуванням.

Шаурма з яловичини та баранини з соусом таратор і нарізані інгредієнти
Шаурма з яловичини та баранини з соусом таратор

⏱ Загальний час приготування – 2 години 40 хвилин + час для маринування. З них 30 хвилин на підготовку + 2 години 10 хвилин, які не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 4 порції:

Для маринаду:

  • 250 г яловичини (вирізка, фланк стейк або інші стейкові відруби)
  • 250 г баранини (нога або лопатка)
  • 4 зубчики часнику
  • 70 г грецького йогурту (або будь-якого іншого простого йогурту)
  • 1 ст. л. білого винного оцту (або яблучного)
  • ¼ лимона (сік)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. меленої зіри
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 1 ч. л. меленої куркуми
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • ½ ч. л. каєнського перцю
  • ½ ч. л. меленої кориці

Для подачі:

  • лаваш, піта або тортильї
  • овочі (огірок, помідор, маринована цибуля, солоні огірки тощо)
  • соус таратор (можете замінити на інший улюблений соус – айолі, тартар або просто майонез)

Інструкції

Підготовка інгредієнтів для маринаду та нарізка м’яса

Очистіть і дрібно наріжте 4 зубчики часнику (або потріть на дрібній тертці/розчавіть у ступці).

Покладіть часник у велику тарілку або миску і відкладіть убік.

Наріжте 250 г яловичини (вирізка, фланк стейк або інші стейкові відруби) і 250 г баранини (нога або лопатка) на тонкі скибочки.

Приготування маринаду та змішування його з м’ясом

Вичавіть сік ¼ лимона в миску з часником.

Додайте 70 г (близько 5 ст. л.) грецького йогурту (або будь-якого іншого простого йогурту), 1 ст. л. білого винного оцту (або яблучного), 1 ч. л. меленої зіри, 1 ч. л. меленої паприки, 1 ч. л. меленої куркуми, 1 ч. л. меленого коріандру, ½ ч. л. каєнського перцю, ½ ч. л. меленої кориці та 2 ст. л. маслинової олії.

Перемішайте всі інгредієнти маринаду і додайте нарізане м’ясо, ретельно перемішуючи все разом.

Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник щонайменше на 2 години, бажано на ніч.

Запікання м’яса

Вийміть замариноване м’ясо з холодильника, посоліть і перемішайте. Викладіть на деко одним шаром.

Запікайте в попередньо розігрітій до 200 °C духовці протягом 10 хвилин.

Підготовка овочів і зелені

Підготуйте овочі: за бажання очистіть огірки та наріжте їх тонкими скибочками або соломкою.

Наріжте помідори соломкою, видаливши серцевину, щоб зменшити кількість вологи в шаурмі.

Очистіть білу цибулю і наріжте її від кореня до стебла/соломкою.

Перекладіть у миску, посипте сумахом і перемішайте, за бажання замаринуйте цибулю.

Наріжте мариновані огірки соломкою. Я також використовую квашений ананасовий кімчі, але це за бажанням, ви можете використовувати інші овочі/добавки на свій розсуд.

Дрібно наріжте зелень (кінзу, петрушку, м’яту).

Обсмажування м’яса та збирання шаурми

Вийміть м’ясо з духовки, перекладіть у друшляк, щоб стекла зайва рідина.

М’ясо готове, але для більш насиченого смаку рекомендую обсмажити його на вершковому маслі по 1 хвилині з кожного боку.

Зберіть шаурму: візьміть лаваш або тортилью і змастіть соусом.

Додайте м’ясну начинку, нарізані овочі, зелень. Полийте соусом.

Скрутіть з одного або обох кінців, щільно загорніть, за бажання обсмажте на сковороді.

Готова Шаурма з яловичини та баранини з соусом таратор
Шаурма з яловичини та баранини з соусом таратор від bayevskitchen.com.ua

Шаурма з яловичини та баранини з соусом таратор

5 from 1 vote
Цей рецепт поєднує в собі насиченість яловичини та яскраво виражений смак баранини в гармонії спецій та ароматів. Вінець цієї страви – соус Таратор, вершковий і терпкий, що ідеально доповнює м'ясо зі спеціями.
CourseСніданок
Cook Time30 minutes
Без уваги:2 hours 10 minutes
Total Time2 hours 40 minutes
Servings4 порції
Calories438kcal

Ingredients 

Для маринаду:

  • 250 г яловичини (вирізка, фланк стейк або інші стейкові відруби)
  • 250 г баранини (нога або лопатка)
  • 4 зубчики часнику
  • 70 г грецького йогурту (або будь-якого іншого простого йогурту)
  • 1 ст. л. білого винного оцту (або яблучного)
  • ¼ лимона (сік)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. меленої зіри
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 1 ч. л. меленої куркуми
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • ½ ч. л. каєнського перцю
  • ½ ч. л. меленої кориці

Для подачі:

  • лаваш, піта або тортильї
  • овочі (огірок, помідор, маринована цибуля, солоні огірки тощо)
  • соус таратор (можете замінити на інший улюблений соус – айолі, тартар або просто майонез)

Instructions

  • Подрібніть часник і викладіть у миску. Наріжте яловичину і баранину на тонкі скибочки.
  • Вичавіть сік із лимона в миску з часником. Додайте грецький йогурт, оцет, зіру, паприку, куркуму, коріандр, каєнський перець, корицю та оливкову олію. Перемішайте всі інгредієнти маринаду. Покладіть м'ясо в маринад, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і маринуйте в холодильнику щонайменше 2 години, або, бажано ніч.
  • Вийміть із холодильника, посоліть м'ясо, розкладіть на деку одним шаром і запікайте в духовці розігрітій до 200 °C 10 хвилин.
  • Наріжте огірки тонкими скибочками або соломкою, помідори соломкою, видаливши серцевину, цибулю наріжте від кореня та мариновані огірки наріжте соломкою. Дрібно наріжте зелень.
  • Обсмажте м'ясо на вершковому маслі по 1 хвилині з кожного боку (опціонально). На лаваш або тортилью нанесіть соус, додайте м'ясо, овочі та зелень. Додайте додатковий соус і щільно скрутіть шаурму. За бажання, підсмажте на сковороді.

Video

Nutrition

Calories: 438 kcal | Carbohydrates: 6 g | Protein: 24 g | Fat: 36 g | Saturated Fat: 12 g | Polyunsaturated Fat: 3 g | Monounsaturated Fat: 17 g | Trans Fat: 1 g | Cholesterol: 91 mg | Sodium: 90 mg | Potassium: 467 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 1 g | Vitamin A: 883 IU | Vitamin C: 6 mg | Calcium: 81 mg | Iron: 4 mg

Leave a Comment

Recipe Rating