Ми звикли, що редиска не вимагає ніякої термічної обробки. Ми їмо її у свіжому вигляді, у свіжому вигляді використовуємо у салатах. Хочеться якогось розмаїття. Нещодавно я публікував рецепт маринованої редиски по-корейськи, а сьогодні пропоную запекти редиску у духовці.
Інгредієнти

- 300 гр редиски
- 1 ч. л. гранульованого часнику
- 1 ч. л. порошку сушеної цибулі
- 1 ч. л. орегано
- 1-2 ст.л. рослинної олії
- 5 гр солі
Спосіб приготування
Розігрійте духовку до 180 °C/350 °F, режим верх-низ.
Редиску помийте, при необхідності потріть щіткою, щоб стерти бруд. Зріжте хвостики, дрібну редиску залиште цілою, крупну розріжте навпіл. Складіть у миску.




Додайте до редиски 1-2 ст. ложки олії (я використовував оливкову), по 1 ч.л. орегано, гранульованого часнику та сушеної цибулі, посоліть і перемішайте.





Застеліть лист для випікання пергаментним папером і викладіть редиску. Розкладіть, щоб вона не торкалася одна одної.



Запікайте в духовці при температурі 180 °C / 350 °F близько 30 хвилин до м’якості і золотистої скоринки.
Подавайте з йогуртом, сметаною, соусом дзадзики.

Печена редиска в духовці

Ingredients
- 300 гр редиска
- 1 ч.л. гранульованого часнику
- 1 ч.л. порошку сушеної цибулі
- 1 ч.л. орегано
- 1-2 ст.л. рослинної олії
- 5 гр солі
Instructions
- Розігрійте духовку до 180 °C/350 °F, режим верх-низ.
- Редиску помийте, зріжте хвостики, дрібну редиску залиште цілою, крупну розріжте навпіл. Складіть у миску.
- Додайте до редиски рослинну олію, по 1 ч.л. орегано, гранульованого часнику та сушеної цибулі, посоліть і перемішайте.
- Застеліть лист для випікання пергаментним папером і викладіть редиску. Розкладіть, щоб вона не торкалася одна одної.
- Запікайте в духовці при температурі 180 °C / 350 °F близько 30 хвилин до м'якості і золотистої скоринки.