Стейки з цвітної капусти можна приготувати різними способами: на грилі, на сковороді та в духовці. У цьому рецепті ми змастимо стейки соусом із сушених спецій з додаванням лимонного соку та вустерського соусу і запечемо в духовці.
При запіканні я частіше використовую гранульований часник замість свіжого. При тривалому запіканні свіжий часник (особливо дрібно нарізаний) згорить і дасть гіркуватий присмак. З гранульованим такого не станеться, при цьому часниковий аромат буде навіть більш насиченим.
Інгредієнти:

На 1-2 порции:
- 1 цвітна капуста
- сік 1/2 лимона
- цедра 1/2 лимона
- 1 ч. л. гранульованого часнику
- 1 ч. л. сушеної цибулі
- 1 ч. л. копченої паприки
- 30 мл оливкової олії
- 5 мл вустерського соусу
- сіль
- копчена сіль для подачі (опціонально)
Спосіб приготування
Розігрійте духовку до 180 ° C / ° 350 F, режим верх-низ.
Приготуйте соус. Натріть цедру 1/2 лимона в невелике блюдце, туди ж вичавте сік 1/2 лимона.
Додайте по 1 ч.л. гранульованого часнику, копченої паприки та сушеної цибулі. Влийте 30 мл оливкової олії (приблизно 2 ст. ложки, можна замінити будь-якою іншою олією без запаху), 5 мл вустерського соусу (приблизно 1 чайна ложка) і посоліть щіпкою солі. Перемішайте.







У цвітної капусти зріжте листя і обріжте стовбур таким чином, щоб капусту можна було стійко розташувати горизонтально на дошці.




Капусту наріжте на стейки.
Для ідеальних рівних стейків від цвітної капусти потрібно зрізати приблизно по 2-3 см з кожного боку, а центральну частину поділити на 2 стейки рівно посередині. Відповідно з одного качана цвітної капусти у вас вийде 2 стейки + обрізки, які можна використовувати в інших стравах. Але на стейки вони не підуть, бо розваляться.
Якщо ви не запарюєтеся на перфекціонізмі або не збираєтеся готувати інші страви з цвітної капусти, а викидати шкода – робіть як я. Використовуйте “обрізки” в цьому рецепті. Тільки попередньо зріжте близько 1 см з боків, щоб вирівняти їхню форму.



У результаті у вас так само вийде 2 красиві стейки з центральної частини і 2 не дуже красиві, але від того не менш смачні.
Застеліть лист папером для випічки, викладіть цвітну капусту, посоліть щіпкою солі, і змастіть зверху соусом.




Запікайте 35-40 хвилин. На останні 5-10 хвилин можете увімкнути гриль, щоб сильніше підрум’янити верхівку.
Розкладіть по тарілках, полийте оливковою олією, посоліть копченою сіллю (якщо є) і подавайте як гарнір або основну страву.
Можете присипати стейки з цвітної капусти фетою або іншим сиром та улюбленою зеленню (я використовував кінзу), відмінним доповненням також стануть рубані горіхи або підсмажене гарбузове насіння.

Стейки з цвітної капусти у духовці

Ingredients
- 1 цвітна капуста
- ½ лимона лимонного соку
- ½ лимона цедра
- 1 ч.л. гранульованого часнику
- 1 ч.л. сушеної цибулі
- 1 ч.л. копченої паприки
- 30 мл оливкової олії
- 5 мл вустерського соусу
- сіль
- копчена сіль (для подачі опціонально)
Instructions
- Розігрійте духовку до 180 ° C / ° 350 F, режим верх-низ.
- Приготуйте соус. Змішайте цедру і сік половини лимона, додайте по 1 ч.л. гранульованого часнику, копченої паприки і сушеної цибулі. Влийте 30 мл оливкової олії, 5 мл вустерського соусу і посоліть щіпкою солі. Перемішайте.
- Капусту наріжте на стейки товщиною 3 см. Для ідеальних форм стейків використовуйте тільки центральну частину, де суцвіття укріплені стволом. Для цього зріжте по 3 см з кожного боку, а центральну частину поділіть навпіл.Бічні частини можна запекти, буде смачно, але форму стейка швидше за все вони не витримають і розваляться на суцвіття на одному з етапів.
- Застеліть лист папером для випічки, викладіть цвітну капусту, посоліть щіпкою солі, і змастіть зверху соусом.
- Запікайте 35-40 хвилин. На останні 5-10 хвилин можете увімкнути гриль, щоб сильніше підрум'янити верхівку.