Стейки з цвітної капусти у духовці

Стейки з цвітної капусти можна приготувати різними способами: на грилі, на сковороді та в духовці. У цьому рецепті ми змастимо стейки соусом із сушених спецій з додаванням лимонного соку та вустерського соусу і запечемо в духовці.

При запіканні я частіше використовую гранульований часник замість свіжого. При тривалому запіканні свіжий часник (особливо дрібно нарізаний) згорить і дасть гіркуватий присмак. З гранульованим такого не станеться, при цьому часниковий аромат буде навіть більш насиченим.

Інгредієнти:

Інгредієнти для приготування стейку з цвітної капусти: лимон, олія, вустерський соус, копчена паприка, цибуля сушена, часник сушений гранульований

На 1-2 порции:

  • 1 цвітна капуста
  • сік 1/2 лимона
  • цедра 1/2 лимона
  • 1 ч. л. гранульованого часнику
  • 1 ч. л. сушеної цибулі
  • 1 ч. л. копченої паприки
  • 30 мл оливкової олії
  • 5 мл вустерського соусу
  • сіль
  • копчена сіль для подачі (опціонально)

Спосіб приготування

Розігрійте духовку до 180 ° C / ° 350 F, режим верх-низ.

Приготуйте соус. Натріть цедру 1/2 лимона в невелике блюдце, туди ж вичавте сік 1/2 лимона.

Додайте по 1 ч.л. гранульованого часнику, копченої паприки та сушеної цибулі. Влийте 30 мл оливкової олії (приблизно 2 ст. ложки, можна замінити будь-якою іншою олією без запаху), 5 мл вустерського соусу (приблизно 1 чайна ложка) і посоліть щіпкою солі. Перемішайте.

У цвітної капусти зріжте листя і обріжте стовбур таким чином, щоб капусту можна було стійко розташувати горизонтально на дошці.

Капусту наріжте на стейки.

Для ідеальних рівних стейків від цвітної капусти потрібно зрізати приблизно по 2-3 см з кожного боку, а центральну частину поділити на 2 стейки рівно посередині. Відповідно з одного качана цвітної капусти у вас вийде 2 стейки + обрізки, які можна використовувати в інших стравах. Але на стейки вони не підуть, бо розваляться.

Якщо ви не запарюєтеся на перфекціонізмі або не збираєтеся готувати інші страви з цвітної капусти, а викидати шкода – робіть як я. Використовуйте “обрізки” в цьому рецепті. Тільки попередньо зріжте близько 1 см з боків, щоб вирівняти їхню форму.

У результаті у вас так само вийде 2 красиві стейки з центральної частини і 2 не дуже красиві, але від того не менш смачні.

Застеліть лист папером для випічки, викладіть цвітну капусту, посоліть щіпкою солі, і змастіть зверху соусом.

Запікайте 35-40 хвилин. На останні 5-10 хвилин можете увімкнути гриль, щоб сильніше підрум’янити верхівку.

Розкладіть по тарілках, полийте оливковою олією, посоліть копченою сіллю (якщо є) і подавайте як гарнір або основну страву.

Можете присипати стейки з цвітної капусти фетою або іншим сиром та улюбленою зеленню (я використовував кінзу), відмінним доповненням також стануть рубані горіхи або підсмажене гарбузове насіння.

Стейки з цвітної капусти можна приготувати різними способами: на грилі, на сковороді та в духовці. У цьому рецепті ми змастимо стейки соусом із сушених спецій з додаванням лимонного соку та вустерського соусу і запечемо в духовці.

Стейки з цвітної капусти у духовці

No ratings yet
Стейки з цвітної капусти можна приготувати різними способами: на грилі, на сковороді та в духовці. У цьому рецепті ми змастимо стейки соусом із сушених спецій з додаванням лимонного соку та вустерського соусу і запечемо в духовці.
CourseВечеря, Гарнір
Cook Time15 minutes
Запікання40 minutes
Servings2 порції

Ingredients 

  • 1 цвітна капуста
  • ½ лимона лимонного соку
  • ½ лимона цедра
  • 1 ч.л. гранульованого часнику
  • 1 ч.л. сушеної цибулі
  • 1 ч.л. копченої паприки
  • 30 мл оливкової олії
  • 5 мл вустерського соусу
  • сіль
  • копчена сіль (для подачі опціонально)

Instructions

  • Розігрійте духовку до 180 ° C / ° 350 F, режим верх-низ.
  • Приготуйте соус. Змішайте цедру і сік половини лимона, додайте по 1 ч.л. гранульованого часникукопченої паприки і сушеної цибулі. Влийте 30 мл оливкової олії, 5 мл вустерського соусу і посоліть щіпкою солі. Перемішайте.
  • Капусту наріжте на стейки товщиною 3 см. Для ідеальних форм стейків використовуйте тільки центральну частину, де суцвіття укріплені стволом. Для цього зріжте по 3 см з кожного боку, а центральну частину поділіть навпіл.
    Бічні частини можна запекти, буде смачно, але форму стейка швидше за все вони не витримають і розваляться на суцвіття на одному з етапів.
  • Застеліть лист папером для випічки, викладіть цвітну капусту, посоліть щіпкою солі, і змастіть зверху соусом.
  • Запікайте 35-40 хвилин. На останні 5-10 хвилин можете увімкнути гриль, щоб сильніше підрум'янити верхівку.

Leave a Comment

Recipe Rating