Запечений у хлібі брі дуже простий у приготуванні, але при цьому точно викликає захоплення у ваших гостей та їх смакових рецепторів. Загалом, щоб було смачно, достатньо буде лише сиру, хліба та спецій. Але мені захотілося піти далі і приготувати гострий полуничний джем. Його насолода ідеально поєднується із солоністю сиру, а гострота робить смак ще більш цікавим та незабутнім.
⏱ Загальний час приготування – 40 хвилин. З них 15 хвилин на підготовку та приготування + 25 хвилин, що не потребують вашої уваги.
Інгредієнти

На 4 порції:
- 250 гр брі (круглої форми)
- буханець хліба (круглої форми, більше, ніж брі в діаметрі на 1-2 см)
- щіпка тим’яну
- щіпка орегано
- оливкова олія extra-virgin
- 150 гр пряного полуничного джему
Спосіб приготування
Приготуйте пряний полуничний джем за цим рецептом (займе близько 25 хвилин, коли полуниця буде у сотейнику на плиті – можете паралельно починати готувати брі).
Розігрійте духовку до 200°C/400°F режим верх+низ, без конвекції (без вентилятора).
З хліба зріжте верхівку.


Поставте брі зверху і проріжте ножем хліб у глибину по всьому діаметру сиру, але не прорізаючи хлібну скоринку внизу.


Дістаньте хлібний м’якуш, змастіть місце для брі оливковою олією.




Тепер, якщо джем вже готовий – змастіть джемом (бажано дати йому трохи охолонути).


Зріжте з брі верхівку і вставте його в хлібний буханець.



Зробіть бічні надрізи по всьому діаметру хліба, завширшки близько 2 см, щоб потім зручно було відламувати ці шматочки і макати у сир. Зверху змастіть сир ще невеликою кількістю полуничного джему та накрийте зрізаною верхівкою.





Вирізаний м’якуш поріжте на кубики розміром приблизно 2 х 2 см. Я додатково нарізаю одну скибочку хліба, щоб бути впевненим, що сухарі не закінчаться в непридатний момент. Все це складаємо на лист і відправляємо в розігріту духовку на 20-25 хвилин.




Діставайте з духовки, посипайте все щіпкою орегано і тим’яну і відразу подавайте разом із залишками полуничного джему. Відламуємо шматочок підсушеного хліба, макаємо в брі, що розплавився, і насолоджуємося.




Брі запечений у хлібі з гострим полуничним джемом

Ingredients
- 250 гр брі (круглої форми)
- буханець хліба (круглої форми, більше, ніж бри в діаметрі на 1-2 см)
- щіпка тим'яна
- щіпка орегано
- оливкова олія (extra-virgin)
- 150 гр пряного полуничного джему
Instructions
- Приготуйте пряний полуничний джем
- Розігрійте духовку до 200°C/400°F режим верх+низ, без конвекції (без вентилятора).
- З хліба зріжте верхівку. М'якуш із центру виріжте за формою брі, дістаньте хлібний м'якуш, змастіть усередині оливковою олією та джемом.З сиру брі зріжте верхівку і вставте його в хлібний буханець.Надріжте хліб з боків по всьому діаметру хліба, кроків у 2 см. Зверху змастіть сир ще невеликою кількістю полуничного джему і накрийте верхівкою, що зрізали.
- М'якуш поріжте на кубики розміром приблизно 2 х 2 см. Змастіть оливковою олією і розмістіть разом з буханцем на деку. Запікайте 20-25 хвилин.
- Дістаньте з духовки, посипайте все щіпкою орегано і тим'яну і відразу подавайте разом із залишками полуничного джему.Відламуємо шматочок підсушеного хліба, макаємо в брі, що розплавився, і насолоджуємося.