Легкий суп в азіатському стилі з гречаною локшиною та лососем

Основний плюс цього супу – відсутність у його складі екзотичних інгредієнтів. Гречана локшина – єдиний пункт списку продуктів, з пошуком якого у когось можуть виникнути проблеми. Якщо ви раптом виявилися цим «кимось», дозволяю вам у винятковому порядку замінити її на рисову або пшеничну китайську локшину.

Смак супу багато в чому залежить від того, який бульйон ви використовуєте. Бажано звичайно зварити його самим, але тоді ми втратимо у швидкості та мобільності страви. Особисто я використовував бульйонний кубик, ви можете надходити на свій розсуд: якщо є готовий свіжий або заморожений бульйон – чудово, якщо ні, то 1-2 бульйонні кубики ваш варіант, головне використовуйте кубики гарної якості.

Що Потрібно для Приготування Легкого Супу в Азіатському Стилі з Гречаною Локшиною та Лососем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 пучок зеленої цибулі (5-6 шт.);
  • 1,2 л курячого бульйону;
  • шматочок кореня імбиру розміром із великий палець;
  • 1 зірочка бадяна або 1/2 ч. л. анісу;
  • 2 ст. ложки соєвого соусу;
  • 1 чайна ложка червоного винного оцту;
  • 200 гр гречаної локшини (soba);
  • 4 філе лосося по 150-200 гр або один цілісний шматок без шкіри та кісток;
  • оливкова олія;
  • сіль, перець.

ОБЛАДНАННЯ:

нічого незвичайного не потрібно;

Покроковий Рецепт Приготування Легкого Супу в Азіатському Стилі з Гречаною Локшиною та Лососем

КРОК 1. ПОРІЖТЕ ЛУК ТА ІМБІР, БУЛЬЙОН НА ВОГОНЬ

Спершу – візьмемо 5-6 стебел зеленої цибулі і дрібно порубаємо її. Для супу нам потрібна біла її частина і світло-зелена, яка відходить від білої на 3-4 см. Залишок стебла відкладіть – він нам знадобиться пізніше, щоб прикрасити готову страву.

5 см. шматочок імбиру, завтовшки з великий палець, очищаємо і ріжемо соломкою.

Рубимо стебла цибулі і ріжемо імбир для легкого супу в азіатському стилі з гречаною локшиною та лососем.


КРОК 2. АРОМАТИЗУЙТЕ БУЛЬЙОН. ГОТУЙТЕ 10 ХВИЛИН

Коли бульйон у каструлі закипів — додамо до нього: нарізану у минулому кроці цибулю (білу і світло-зелену частину) та імбир; 2 ст. ложки соєвого соусу; 1 ч. ложку червоного винного оцту; 1 зірочку бадьяну або 1/2 ч. ложки анісу. Після чого зменшіть вогонь і залиште на 10 хв.

Додаємо в бульйон цибулю, імбир, соєвий соус, оцет, аніс для легкого супу в азіатському стилі з гречаною локшиною та лососем


КРОК 3. ПРОЦЕДІТЬ БУЛЬЙОН І ЗВАРІТЬ ЛОКШИНУ

Скориставшись допомогою сита, дуршлагу або, у крайньому випадку, марлі — процидіть бульйон в окрему ємність, а потім перелийте назад у каструлю, в якій він варився.

Проціджуємо бульйон в окрему ємність для легкого супу в азіатському стилі з гречаною локшиною та лососем

Доведіть до кипіння та додайте 100-200 гр гречаної локшини. Варіть 4 хвилини і зніміть з вогню.

Додаємо гречану локшину для легкого супу в азіатському стилі з гречаною локшиною та лососем

Скільки точно додавати локшини? Тут все залежить від того, що ви хочете зрештою отримати: суп з локшиною або локшину з бульйоном. Справа у тому, що локшина вбере в себе частину рідини, якою у нас і так не дуже багато.

Якщо ви додасте 200 гр локшини, розраховуйте на те, що на одну порцію залишиться близько 120-150 мл рідини і це буде більше схоже на локшину із супом, ніж навпаки.

Якщо додати локшини 100 гр, то на одну порцію у нас залишиться 200-250 мл рідини.

Вказана кількість інгредієнтів — розрахована на 4 порції.

Визначаємо потрібну кількість локшини для легкого супу в азіатському стилі з гречаною локшиною та лососем

У підсумку, всі вихідні дані у вас є, так що вирішення задачі про те, скільки потрібно додати локшини – довіряю безпосередньо вам.


КРОК 4. ПОЖАРЬТЕ ЛОСОСЬ

Невелику сковороду поставте на вогонь та добре прогрійте її.

Шматок лосося посоліть і поперчіть, налийте невелику кількість оливкової олії на сковороду та покладіть на неї лосось. Смажте по 4-5 хвилин з кожного боку.

Обсмажуємо лосося для легкого супу в азіатському стилі з гречаною локшиною та лососем
Якщо у вас один цілісний шматок риби – поділіть його кратно порціям супу. Я готував дві порції супу, тому і шматків риби – два.

Ділимо філе лосося на шматки кратно порціям для легкого супу в азіатському стилі з гречаною локшиною та лососем


КРОК 5. РОЗЛИЙТЕ СУП ПО ТАРІЛКАХ, ДОДАЙТЕ ЛОСОСЬ

Підготуйте 4 глибокі тарілки (або скільки ви там готуєте порцій).

За допомогою щипців дістаньте локшину з каструлі з бульйоном і розподіліть по тарілках у рівних кількостях. Далі, аналогічно розлийте бульйон.

У кожну тарілку покладіть по шматочку лосося і прикрасьте зеленою цибулею. Одразу подавайте.

Розливаємо по тарілках і прикрашаємо цибулею легкий суп в азіатському стилі з гречаною локшиною та лососем.

Основний плюс цього супу – відсутність у його складі екзотичних інгредієнтів. Гречана локшина - єдиний пункт списку продуктів, з пошуком якого у когось можуть виникнути проблеми. Якщо ви раптом виявилися цим «кимось», дозволяю вам у винятковому порядку замінити її на рисову або пшеничну китайську локшину.

Легкий суп в азіатському стилі з гречаною локшиною та лососем

No ratings yet
Основний плюс цього супу – відсутність у його складі екзотичних інгредієнтів. Гречана локшина – єдиний пункт списку продуктів, з пошуком якого у когось можуть виникнути проблеми. Якщо ви раптом виявилися цим «кимось», дозволяю вам у винятковому порядку замінити її на рисову чи пшеничну китайську локшину.
CourseСупи
CuisineКитайська
Cook Time10 minutes
Total Time25 minutes
Servings4
Calories473kcal

Equipment

  • нічого незвичайного не потрібно

Ingredients 

  • 6 шт стебел зеленої цибулі
  • 1,2 л курячого бульйону
  • 1 шт імбиру розміром з великий палець
  • 1/2 ч. л. анісу або 1 зірочку бадьяна
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ч.л. червоного винного оцту
  • 200 гр гречаної локшини
  • 800 гр філе лосося
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Instructions

  • Спершу – візьмемо 5-6 стебел зеленої цибулі і дрібно порубаємо її. Для супу нам потрібна біла його частина та світло-зелена, яка відходить від білої на 3-4 см. Залишок стебла відкладіть – він нам знадобиться пізніше, щоб прикрасити та приправити готове блюдо.
  • 5 см. шматочок імбиру, товщиною з великий палць, очищуємо і ріжемо соломкою.
  • Коли бульйон у каструлі закипів — додамо до нього: нарізану у минулому кроці цибулю (білу і світло-зелену частину) та імбир; 2 ст. ложки соєвого соусу; 1 ч. ложку червоного винного оцту; 1 зірочку бадьяна або 1/2 ч. ложки анісу. Після чого зменшіть вогонь і залиште на 10 хв.
  • Скориставшись допомогою сита, друшляка або, в крайньому випадку, марлі – процідіть бульйон в окрему ємність, а потім перелийте назад у каструлю, в якій він варився.
  • Доведіть до кипіння і додайте 100-200 гр гречаної локшини. Варіть 4 хвилини і потім зніміть з вогню.
  • Невелику сковороду поставте на вогонь та добре прогрійте її. Шматок лосося посоліть і поперчіть, налийте невелику кількість оливкової олії на сковороду та покладіть на неї лосось. Смажте по 4-5 хвилин з кожного боку
  • Якщо у вас один цілісний шматок риби – поділіть його кратно порціям супу.
  • Підготуйте 4 глибокі тарілки (або скільки ви готуєте порцій).
    За допомогою щипців дістаньте локшину з каструлі з бульйоном і розподіліть по тарілках у рівних кількостях. Далі аналогічним чином розлийте бульйон.
    У кожну тарілку покладіть по шматочку лосося і прикрасьте зеленою цибулею. Одразу подавайте.

Nutrition

Calories: 473 kcal | Carbohydrates: 39 g | Protein: 49 g | Fat: 14 g | Saturated Fat: 2 g | Cholesterol: 110 mg | Sodium: 1995 mg | Potassium: 1362 mg | Sugar: 1 g | Vitamin A: 80 IU | Vitamin C: 21 mg | Calcium: 60 mg | Iron: 4 mg

Leave a Comment

Recipe Rating