Цей легкий салат стане чудовою літньою закускою. Він здивує вас своєю простотою та смаковими поєднаннями. Рукола з її характерною гостротою, карамелізовані персики з вершковим присмаком і терпкий пармезан.
Навіть у такому вигляді салат виглядає закінченим і дуже апетитним, але тут у гру вступає заправка вінегрет із соєвим соусом. І вона змінює все. Огортаючи кожен листочок руколи, вона насичує їх ще більшою смаковою різноманітністю, перетворюючи страву на щось зовсім неймовірне.
Рецепт простий і швидкий, тому не бачу сенсу відволікати вас на його опис, адже ви швидше приготуєте його і спробуєте самі, чим все це читатимете.
Що Потрібно для Приготування Салату із Руколи з Карамелізованими Персиками
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для салату:
- 200 гр руколи
- 2 персики, солодких, але твердих
- 50 гр пармезану
- 2 ст. ложки цукру
- 2 ст. л. вершкового масла
Для заправки:
- 3 ст. ложки бальзамічного оцту
- 1 ст. ложка соєвого соусу
- 4 ч. ложки гострої гірчиці
- 1/4 солодкої цибулини (або 1 цибулина-шалота)
- 1 зубчик часнику
- 120 мл рослинної олії
- 75 мл оливкової олії першого віджиму
- 1/2 ч. ложки солі
- 1/4 ч. ложки чорного перцю
ОБЛАДНАННЯ:
- сушка для зелені (бажано);
Покроковий Рецепт Приготування Салату із Руколи з Карамелізованими Персиками
КРОК 1. ПРИГОТУЙТЕ ЗАПРАВКУ
У баночці об’ємом близько 250 мл змішайте 1 ст. ложку соєвого соусу та 3 ст. ложки бальзамічного оцту.
Додайте 4 ч. ложки гострої гірчиці. Натріть на дрібній тертці 1/4 солодкої цибулини (по можливості використовуйте 1 шалот) і 1 зубчик часнику, додайте в соус.
Додайте 75 мл рослинної олії та 120 мл оливкової олії першого віджиму. Добре збовтайте банку, щоб усі інгредієнти перемішалися.
Такий соус простоїть у холодильнику 3 місяці (після приготування салату у нас залишиться ще половина банки), перед використанням не забудьте гарненько збовтати.
КРОК 2. ПІДГОТУЙТЕ ІНГРЕДІЄНТИ
Візьміть 200 гр руколи і відріжте у неї підстави стебел, так щоб до початку листя залишалося близько 1 см. Якщо рукола молода (листики – маленькі) цього можна не робити.
Наберіть у велику миску холодної води та замочіть руколу. Я це роблю прямо в мисці від сушки для салату, яку далі використовуватиму для сушки руколи.
2 персики розріжте навпіл і вийміть кісточку.
Тепер розріжте кожну половинку ще навпіл, а чверть, що вийшла, на 3-4 шматочки в залежності від розміру персика.
Покладіть персики в миску відповідного розміру та присипте двома столовими ложками цукру.
Обережно перемішайте так, щоб цукор рівномірно розподілився по поверхні персиків.
КРОК 3. КАРАМЕЛІЗУЙТЕ ПЕРСИКИ
У сковороді розігрійте близько 2 ст. ложок вершкового масла на середньому вогні.
Коли масло розтане викладіть на сковороду персики, поклавши їх на одну із плоских сторін.Готуйте 3-5 хвилин, поки сторона, що знаходиться в контакті зі сковородою, не зарум’яниться і не стане золотисто-коричневою.
Обережно переверніть персики на інший бік і готуйте ще кілька хвилин.
Викладіть персики на тарілку і дайте трохи охолонути (приблизно 5 хвилин). Якщо вони будуть занадто гарячими, листя салату можуть зав’яти.
КРОК 4. ЗБЕРІТЬ САЛАТ
Промийте руколу в мисці і злийте воду.
Тепер обсушіть листя. Якщо сушки для салату немає – скористайтеся паперовими рушниками. Листя руколи повинні бути сухими, інакше заправка з’єднавшись з краплями води просто скотиться вниз на дно тарілки.
Покладіть руколу у велику миску (можете використовувати ту, в якій персики з цукром змішували), додайте до неї персики і половину заправки.
Заправку не забудьте ще раз добре збовтати перед додаванням. Обережно перемішайте весь вміст руками, доки заправка не покриє кожен із листочків.
Перекладіть у спільне блюдо або порційні тарілки. За допомогою овочечистки (або ножем) наріжте тонких пластин пармезану (50 гр) і розкидайте по салату зверху.
Подавайте якнайшвидше.

Салат із Руколи з Карамелізованими Персиками

Equipment
- сушка для зелені (бажано);
Ingredients
- 200 гр руколи
- 2 персики солодких, але твердих
- 50 гр пармезану
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. вершкового масла
- 3 ст.л. бальзамічного оцту
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 4 ч.л. гострої гірчиці
- 1/4 солодкої цибулини (або 1 цибулина-шалота)
- 1 зубчик часнику
- 120 мл рослинної олії
- 75 мл оливкової олії першого віджиму
- 1/2 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. чорного перцю
Instructions
- У баночці об'ємом близько 250 мл. Змішайте 1 ст. ложку соєвого соусу та 3 ст. ложки бальзамічного оцту. Додайте 4 ч. ложки гострої гірчиці.
- Натріть на дрібній тертці 1/4 солодкої цибулини (по можливості використовуйте 1 шалот) і 1 зубчик часнику, додайте в соус. Додати 75 мл рослинної олії та 120 мл оливкової олії першого віджиму. Добре збовтайте банку.
- Візьміть 200 гр руколи і відріжте в неї підстави стебел, так щоб до початку листя залишалося близько 1 см. Наберіть у велику миску холодної води і замочіть руколу.
- 2 персики розріжте навпіл і вийміть кісточку. Тепер розріжте кожну половинку ще навпіл, а чверть, що вийшла, на 3-4 шматочки в залежності від розміру персика.
- Покладіть персики в миску відповідного розміру та присипте двома столовими ложками цукру. Обережно перемішайте так, щоб цукор рівномірно розподілився по поверхні персиків.
- У сковороді розігрійте близько 2 ст. л. вершкового масла. Коли олія розтане, викладіть на сковороду персики. Готуйте 3-5 хвилин, доки одна сторона не зарум'яниться і не стане золотисто-коричневою. Обережно переверніть на інший бік і готуйте ще кілька хвилин. Викладіть їх на тарілку і дайте трохи охолонути (приблизно 5 хвилин).
- Промийте руколу в мисці і злийте воду. Тепер обсушіть листя.
- Покладіть руколу у велику миску (можете використовувати ту, в якій персики з цукром змішували), додайте до неї персики і половину заправки. Обережно перемішайте весь вміст руками.
- Перекладіть у спільне блюдо або порційні тарілки. За допомогою овочечистки (або ножем) наріжте тонких пластинок пармезану (50 гр) і розкидайте по салату зверху.