Салат із Руколи з Карамелізованими Персиками.

Цей легкий салат стане чудовою літньою закускою. Він здивує вас своєю простотою та смаковими поєднаннями. Рукола з її характерною гостротою, карамелізовані персики з вершковим присмаком і терпкий пармезан.

Навіть у такому вигляді салат виглядає закінченим і дуже апетитним, але тут у гру вступає заправка вінегрет із соєвим соусом. І вона змінює все. Огортаючи кожен листочок руколи, вона насичує їх ще більшою смаковою різноманітністю, перетворюючи страву на щось зовсім неймовірне.

Рецепт простий і швидкий, тому не бачу сенсу відволікати вас на його опис, адже ви швидше приготуєте його і спробуєте самі, чим все це читатимете.

Що Потрібно для Приготування Салату із Руколи з Карамелізованими Персиками

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для салату:

  • 200 гр руколи
  • 2 персики, солодких, але твердих
  • 50 гр пармезану
  • 2 ст. ложки цукру
  • 2 ст. л. вершкового масла

Для заправки:

  • 3 ст. ложки бальзамічного оцту
  • 1 ст. ложка соєвого соусу
  • 4 ч. ложки гострої гірчиці
  • 1/4 солодкої цибулини (або 1 цибулина-шалота)
  • 1 зубчик часнику
  • 120 мл рослинної олії
  • 75 мл оливкової олії першого віджиму
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 1/4 ч. ложки чорного перцю

ОБЛАДНАННЯ:

  • сушка для зелені (бажано);

Покроковий Рецепт Приготування Салату із Руколи з Карамелізованими Персиками

КРОК 1. ПРИГОТУЙТЕ ЗАПРАВКУ

У баночці об’ємом близько 250 мл змішайте 1 ст. ложку соєвого соусу та 3 ст. ложки бальзамічного оцту.
Змішуємо бальзамічний оцет та соєвий соус для салату з руколи з карамелізованими персиками.
Додайте 4 ч. ложки гострої гірчиці. Натріть на дрібній тертці 1/4 солодкої цибулини (по можливості використовуйте 1 шалот) і 1 зубчик часнику, додайте в соус.

Додайте 75 мл рослинної олії та 120 мл оливкової олії першого віджиму. Добре збовтайте банку, щоб усі інгредієнти перемішалися.

Такий соус простоїть у холодильнику 3 місяці (після приготування салату у нас залишиться ще половина банки), перед використанням не забудьте гарненько збовтати.


КРОК 2. ПІДГОТУЙТЕ ІНГРЕДІЄНТИ

Візьміть 200 гр руколи і відріжте у неї підстави стебел, так щоб до початку листя залишалося близько 1 см. Якщо рукола молода (листики – маленькі) цього можна не робити.

Наберіть у велику миску холодної води та замочіть руколу. Я це роблю прямо в мисці від сушки для салату, яку далі використовуватиму для сушки руколи.

2 персики розріжте навпіл і вийміть кісточку.
2 персики розрізаємо навпіл і виймаємо кісточку для салату з руколи з карамелізованими персиками
Тепер розріжте кожну половинку ще навпіл, а чверть, що вийшла, на 3-4 шматочки в залежності від розміру персика.
Розрізаємо кожну половинку ще навпіл, а чверть, що вийшла, на 3-4 шматочки в залежності від розміру персика для салату з руколи з карамелізованими персиками.
Покладіть персики в миску відповідного розміру та присипте двома столовими ложками цукру.
Присипаємо персики цукром для салату з руколи з карамелізованими персиками.
Обережно перемішайте так, щоб цукор рівномірно розподілився по поверхні персиків.


КРОК 3. КАРАМЕЛІЗУЙТЕ ПЕРСИКИ

У сковороді розігрійте близько 2 ст. ложок вершкового масла на середньому вогні.
Коли масло розтане викладіть на сковороду персики, поклавши їх на одну із плоских сторін.
Викладаємо персики на сковорідку для салату з руколи з карамелізованими персиками.Готуйте 3-5 хвилин, поки сторона, що знаходиться в контакті зі сковородою, не зарум’яниться і не стане золотисто-коричневою.

Обережно переверніть персики на інший бік і готуйте ще кілька хвилин.

Перевертаємо персики для салату з руколи з карамелізованими персиками.
Викладіть персики на тарілку і дайте трохи охолонути (приблизно 5 хвилин). Якщо вони будуть занадто гарячими, листя салату можуть зав’яти.
Викладаємо персики на тарілку і даємо охолонути для салату з руколи з карамелізованими персиками.


КРОК 4. ЗБЕРІТЬ САЛАТ

Промийте руколу в мисці і злийте воду.

Тепер обсушіть листя. Якщо сушки для салату немає – скористайтеся паперовими рушниками. Листя руколи повинні бути сухими, інакше заправка з’єднавшись з краплями води просто скотиться вниз на дно тарілки.

Покладіть руколу у велику миску (можете використовувати ту, в якій персики з цукром змішували), додайте до неї персики і половину заправки.

Збираємо салат із руколи з карамелізованими персиками

Заправку не забудьте ще раз добре збовтати перед додаванням. Обережно перемішайте весь вміст руками, доки заправка не покриє кожен із листочків.

Перекладіть у спільне блюдо або порційні тарілки. За допомогою овочечистки (або ножем) наріжте тонких пластин пармезану (50 гр) і розкидайте по салату зверху.

Додаємо тонкі пластинки пармезану для салату з руколи з карамелізованими персиками
Подавайте якнайшвидше.
Подаємо якнайшвидше салат з руколи з карамелізованими персиками.

 

Цей легкий салат стане чудовою літньою закускою. Він здивує вас своєю простотою та смаковими поєднаннями. Рукола з її характерною гостротою, карамелізовані персики з вершковим присмаком і терпкий пармезан.

Салат із Руколи з Карамелізованими Персиками

No ratings yet
Цей легкий салат стане чудовою літньою закускою. Він здивує вас своєю простотою та смаковими поєднаннями. Рукола з її характерною гостротою, карамелізовані персики з вершковим присмаком і терпкий пармезан.
CourseСалат
CuisineІталійська
Cook Time15 minutes
Total Time25 minutes
Servings1
Calories1232kcal

Equipment

  • сушка для зелені (бажано);

Ingredients 

  • 200 гр руколи
  • 2 персики солодких, але твердих
  • 50 гр пармезану
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 3 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 4 ч.л. гострої гірчиці
  • 1/4 солодкої цибулини (або 1 цибулина-шалота)
  • 1 зубчик часнику
  • 120 мл рослинної олії
  • 75 мл оливкової олії першого віджиму
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. чорного перцю

Instructions

  • У баночці об'ємом близько 250 мл. Змішайте 1 ст. ложку соєвого соусу та 3 ст. ложки бальзамічного оцту. Додайте 4 ч. ложки гострої гірчиці.
  • Натріть на дрібній тертці 1/4 солодкої цибулини (по можливості використовуйте 1 шалот) і 1 зубчик часнику, додайте в соус. Додати 75 мл рослинної олії та 120 мл оливкової олії першого віджиму. Добре збовтайте банку.
  • Візьміть 200 гр руколи і відріжте в неї підстави стебел, так щоб до початку листя залишалося близько 1 см. Наберіть у велику миску холодної води і замочіть руколу.
  • 2 персики розріжте навпіл і вийміть кісточку. Тепер розріжте кожну половинку ще навпіл, а чверть, що вийшла, на 3-4 шматочки в залежності від розміру персика.
  • Покладіть персики в миску відповідного розміру та присипте двома столовими ложками цукру. Обережно перемішайте так, щоб цукор рівномірно розподілився по поверхні персиків.
  • У сковороді розігрійте близько 2 ст. л. вершкового масла. Коли олія розтане, викладіть на сковороду персики. Готуйте 3-5 хвилин, доки одна сторона не зарум'яниться і не стане золотисто-коричневою. Обережно переверніть на інший бік і готуйте ще кілька хвилин. Викладіть їх на тарілку і дайте трохи охолонути (приблизно 5 хвилин).
  • Промийте руколу в мисці і злийте воду. Тепер обсушіть листя.
  • Покладіть руколу у велику миску (можете використовувати ту, в якій персики з цукром змішували), додайте до неї персики і половину заправки. Обережно перемішайте весь вміст руками.
  • Перекладіть у спільне блюдо або порційні тарілки. За допомогою овочечистки (або ножем) наріжте тонких пластинок пармезану (50 гр) і розкидайте по салату зверху.

Nutrition

Calories: 1232 kcal | Carbohydrates: 41 g | Protein: 15 g | Fat: 117 g | Saturated Fat: 66 g | Cholesterol: 48 mg | Sodium: 1530 mg | Potassium: 743 mg | Fiber: 5 g | Sugar: 34 g | Vitamin A: 3412 IU | Vitamin C: 26 mg | Calcium: 477 mg | Iron: 3 mg

Leave a Comment

Recipe Rating