Курячі грудки з Розмарином і Шпинатом у Конверті з Фольги за 15 Хвилин

Сьогодні у нас один із базових французьких рецептів — курячі грудки, приготовлені на пару в конверті з фольги. Базовий він, тому що ми будемо використовувати мінімум інгредієнтів, і швидше розглядати метод, аніж готувати якусь складну та унікальну страву.

Однак «базовість» цього рецепту анітрохи не вплине на кінцевий результат негативним чином: у вас вийде ароматна і м’яка куряча грудка, на приготування якої ви витратите лише 10-15 хвилин. При цьому страва буде ще й дієтичною, адже готується вона без зайвого жиру та дуже делікатним методом.

Французькою цей спосіб приготування називається «en papillote», чесно буде сказати, що класичний метод передбачає використання пергаментного паперу, а не фольги. Але у фольги є кілька плюсів перед пергаментом, завдяки яким її використання більш ніж виправдане:

  • фольга популярніша за пергамент і з більшою ймовірністю є у вас на кухні;
  • вона щільніша (не вся, згоден);
  • фольга відмінно зберігає задану форму: загорнувши краї «конверта» ви можете бути впевнені, що вони не розгорнуться в процесі приготування, зіпсувавши страву.

У рецепті я готуватиму грудки на плиті – це набагато швидше, ніж спеціально розігрівати духовку, та й до того ж економніше :). Але якщо хочете, можете приготувати страву і в духовці, інструкції про те як це зробити я також надам.

Що потрібно для приготування курячих грудок з розмарином і шпинатом у конверті з фольги за 15 хвилин.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 курячі грудки (500 гр);
  • 100 гр шпинату;
  • кілька гілочок розмарину;
  • лимон;
  • оливкова олія;
  • сіль, перець.

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий рецепт приготування Курячих Грудок з Розмарином і Шпинатом у конверті з фольги за 15 хвилин

КРОК 1. ПІДГОТОВТЕ МАЙБУТНІЙ КОНВЕРТ

Насамперед візьміть шматок фольги довжиною близько 70-80 см. Складіть його навпіл і розріжте на 2 частини. У вас має вийти два однакові квадрати. Один відкладіть убік – він вам поки що не потрібен, а другий розташуйте на робочій поверхні.


КРОК 2. ВКЛАДІТЬ ІНГРЕДІЄНТИ

У центр фольги налийте оливкову олію (близько 1 ст. ложки), на неї покладіть листя шпинату (100 гр)

Викладаємо шпинат на фольгу для курячих грудок з розмарином та шпинатом у конверті з фольги за 15 хвилин

На шпинат – курячі грудки – 500 гр (розраховуйте із кількості 1 шт на порцію).

Зверху кладемо курячі грудки для курячих грудок з розмарином та шпинатом у конверті з фольги за 15 хвилин

Посоліть гарною щіпкою солі і поперчіть до смаку.

Додаємо щіпку солі та перцю для курячих грудок з розмарином та шпинатом у конверті з фольги за 15 хвилин.

Зверху, на кожну грудку, покладіть по гілочці розмарину.

Натріть цедри лимона, присипте грудки, а потім вичавте зверху сік половини лимона.


КРОК 3. ЗБЕРІТЬ КОНВЕРТ

Накрийте грудки відкладеним листом фольги.

Накриваємо грудки шматком фольги, що залишився, для курячих грудок з розмарином і шпинатом в конверті з фольги за 15 хвилин

Загорніть одну зі сторін, зробивши рамку шириною близько 2 см. Далі рухаючись за годинниковою (або проти) стрілкою загорніть краї, що залишилися.

Підвертаємо кінці фольги для курячих грудок з розмарином та шпинатом у конверті з фольги за 15 хвилин.

Потім знову пройдіться по колу, підвернувши кожну сторону ще раз.

Ще раз повертаємо кожну сторону для курячих грудок з розмарином та шпинатом у конверті з фольги за 15 хвилин
У вас повинен вийти досить щільно згорнутий конверт, але при цьому потрібно, щоб фольга не прилягала до курки щільно, ніби ви смажите картоплю у вугіллі. Залишіть їй трохи простору з боків та зверху.


КРОК 4. ПРИГОТУЙТЕ КУРИЦЮ

Візьміть підходящу за розміром сковороду і поставте розігріватися на великому вогні. Через хвилину влийте близько 1 ст. ложки оливкової олії на сковороду та обережно покладіть у неї ваш конверт.

За кілька хвилин конверт роздмухується. Як тільки це станеться, засікте час і готуйте 5 хвилин.

Конверт трохи випускатиме пар — це нормально.

Через 5 хвилин зніміть сковороду з вогню та за допомогою лопатки (або двох) перекладіть конверт на блюдо. Дайте йому охолонути хвилини зо три, а потім розріжте його зверху ножем.

За допомогою лопатки діставайте грудки зі шпинатом та перекладайте на порційні тарілки. Зверху можна прикрасити свіжим розмарином.

Дозвольте м'ясу охолонути приблизно 3 хвилини для курячих грудок з розмарином та шпинатом у конверті з фольги за 15 хвилин


ЯК ПРИГОТУВАТИ ТЕ САМЕ, АЛЕ В ДУХОВЦІ? 

Якщо ви з якихось причин не хочете готувати грудки на сковороді, можна зробити те саме в духовці. Для цього розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія, покладіть конверт з куркою на деко і при досягненні духовкою необхідної температури – відправте туди деко з куркою на 20 хвилин.

Один із базових французьких рецептів — курячі грудки, приготовлені на пару в конверті з фольги. Базовий він, тому що ми будемо використовувати мінімум інгредієнтів, і швидше розглядати метод, аніж готувати якусь складну та унікальну страву.
Однак «базовість» цього рецепту анітрохи не вплине на кінцевий результат негативним чином: у вас вийде ароматна і м'яка куряча грудка, на приготування якої ви витратите лише 10-15 хвилин. При цьому страва буде ще й дієтичною, адже готується вона без зайвого жиру та дуже делікатним методом.

Курячі грудки з Розмарином і Шпинатом у Конверті з Фольги за 15 Хвилин

No ratings yet
Сьогодні у нас один із базових французьких рецептів — курячі грудки, приготовлені на пару в конверті з фольги. Базовий він, тому що ми будемо використовувати мінімум інгредієнтів, і швидше розглядати метод, аніж готувати якусь складну та унікальну страву.
CourseВечеря
CuisineФранцузька
Cook Time10 minutes
Total Time15 minutes
Servings2
Calories312kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

  • 500 гр курячих грудок (2 грудки)
  • 100 гр шпинату
  • кілька гілочок розмарину
  • 1 лимон
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Instructions

  • Насамперед візьміть шматок фольги довжиною близько 70-80 см. Складіть його навпіл і розріжте на 2 частини. У вас має вийти два однакові квадрати. Один відкладіть убік – він вам поки що не потрібен, а другий розташуйте на робочій поверхні.
  • У центр фольги налийте оливкову олію (близько 1 ст. ложки), на неї покладіть листя шпинату (100 гр).
  • На шпинат – курячі грудки (500 гр, розраховуйте 1 шт на порцію). Посоліть гарною щіпкою солі і поперчіть до смаку. Зверху, на кожну грудку, покладіть по гілочці розмарину. Натріть цедри лимона, присипте грудки, а потім вичавте зверху сік половини лимона.
  • Накрийте грудки відкладеним листом фольги. Загорніть одну зі сторін, зробивши рамку шириною близько 2 см. Далі рухаючись за годинниковою (або проти) стрілкою загорніть краї, що залишилися. Потім знову пройдіться по колу, підвернувши кожну сторону ще раз. Залиште трохи простору з боків та зверху.
  • Візьміть підходящу за розміром сковороду і поставте розігріватися на великому вогні. Через хвилину влийте близько 1 ст. ложки оливкової олії на сковороду та обережно покладіть у неї ваш конверт. За кілька хвилин конверт роздмухується. Як тільки це станеться, засікте час і готуйте 5 хвилин.
  • Через 5 хвилин зніміть сковороду з вогню та за допомогою лопатки (або двох) перекладіть конверт на блюдо. Дайте йому охолонути хвилини зо три, а потім розріжте його зверху ножем. За допомогою лопатки діставайте грудки зі шпинатом та перекладайте на порційні тарілки. Зверху можна прикрасити свіжим розмарином.

Nutrition

Calories: 312 kcal | Carbohydrates: 7 g | Protein: 55 g | Fat: 7 g | Saturated Fat: 1 g | Cholesterol: 160 mg | Sodium: 331 mg | Potassium: 1279 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 2 g | Vitamin A: 4764 IU | Vitamin C: 46 mg | Calcium: 76 mg | Iron: 3 mg

Leave a Comment

Recipe Rating